Zoom image | View original size
A PERMEABLE BUILDING. Located in Campina Grande (Paraíba) this building was designed and built to accommodate the new headquarters of CREA (Engineering Council Body). The precast concrete permeable “skin” does not resemble the usual glazed institutional buildings, impervious and impermeable. Instead its transparency and lightness give the whole building qualities recommended for the modern state institutions. Inside, the patios play the main role – transparent and covered with glass panels over the main circulation areas, fully permeable over the garden and the reflective pool on the ground floor. The program is distributed in two levels: The upper floor accommodates the administrative functions - divided in two sections connected by a metallic walkway while the ground floor receives the public functions with a multipurpose room able to work as a lecture space, seating up to 150 people. The main hall and other areas are open and unfenced – totally permeable – and all connected and delimited by its double height internal patio space. View more View full description
Share Share