Zoom image | View original size
The station concourse, with a rectangular section and a slight longitudinal curve, is situated 20 metres below ground. Walls and ceilings of the elongated, column-free hall are clad with large, backlit prefabricated glass blocks set into a framework of fair-faced precast concrete. This gives the station concourse a bright and spacious feel. Extreme repetition of one and the same motif makes its actual dimensions almost intangible for passengers. The light-coloured, jointless terrazzo flooring of the insular platform acts as a quiet counterpoint to the seemingly endless pattern of the walls. All necessary station furniture is arranged on the platform in the shape of geometrical concrete sculptures, all functions such as seating, timetables and ticket machines having in a sense been subtracted from or carved out of the concrete cubes. View more View full description
Share Share