Zoom image | View original size
Despite being in a proportionately large lot, the building has its shape defined by the small triangle of its buildable area on the entrance of the lot, resulting from enforcement of the condominium and local legislation. The whole building area is embedded in this triangle, with the exception of the deck, which was designed as permeable construction, as allowed. Those restrictions forced the house to be very exposed to the street and that was taken as a design proposition. The façade towards the street was designed to give the impression that it is all closed, with exception of the library and some small openings on the first floor. The graphic texture of this façade represents the integration of the architecture with the land. From the soil, a well-defined form arises, with organic texture, made with rocks gathered in the place. On this strong base, another volume is lightly settled. View more View full description
Share Share