Zoom image | View original size
The plot on which this new building is sited runs along a clear steeply sloping north-south axis. Its orientation and contour ensure that it receives plenty of sunlight and enjoys excellent views. Most of the buildings in the village are detached houses, with those from an earlier period showing clear signs of decay and abandonment: they were built in a style that corresponded to a rural way of life and their construction was conditioned and determined by the resources that could be obtained from farming the land, all this nowadays in full retreat in the face of more urban systems, economies and lifestyles. The principal volume of the house follows the dominant lengthways direction on the plot (north-south), thereby liberating the maximum amount of space and opening the interior views from the site to the south and west, whilst at the same time filtering and moderating its permeability on the eastern side, which has a more urban façade designed to help to improve the environmental quality of the present street and defend the privacy of life inside the plot with regard to the existing buildings, which are sited on a higher level. View more View full description
Share Share