Zoom image | View original size
The refurbishment of a 1950’s residence in the verdant suburb of Klein Windhoek offered an opportunity to explore the intimate spaces required for living against a fixed plan template of the existing, while simultaneously re-establishing connections to the site, broader landscapes and contexts. Completed in April 2013, the house is reinterpreted as a pavilion set on a steep embankment within a tranquil oasis of indigenous acacia trees. Designed for near-empty nesters, the key challenge was to create flexible space for living and relaxation – breathable space with ready access to the outdoors – packaged as a low-maintenance lock-up-and-go but with a couple of extra bedrooms for come-and-go adult children. Prominent features of the site include a rocky ‘koppie’ that separates the house from the neighbouring residence and a pronounced fall towards the north. Located on the highest portion of the site, the house enjoys north orientation and beautiful views across the Klein Windhoek valley. View more View full description
Share Share