Zoom image | View original size
The medical centre is constructed in a trapezoid-shaped plot and has an extension of 3.300 square meters. The intervention proposed to locate the building next to the west limit of the site forming a large outdoor area in front of it. In this way, this open space was transform in 2.400 square meters of public park. The building, compound of two different pieces, is a one-storey construction which contribute to accesibility and funcionality. The principal element stretches lengthways (55 meters) configuring the main facade towards the park, giving access and containing the public spaces. The waiting area opens to the exterior with a large glass surface that permits views to the green area whereas the consulting rooms are located at the back of the centre protected from direct view and facing the backyard. This volume rises gently over the terrain asserting the lightness of the enclosure which is constructed with wavy micro perforated steel sheets. Conceived as a second skin to protect from weather aggressions, this steel layer also provides privacy where it is required. View more View full description
Share Share