Zoom image | View original size
The courtyard and the gallery.The building for the Medical Association of Salta uses the courtyard, an element of vernacular architecture of the region, as center of the project. The plan is organized around a central courtyard. It functions as an open hall which articulates two sectors of the building: the administrative sector, hosting offices and archives and the public sector, where the auditorium and commissions rooms are located. The gallery around the central courtyard, a flexible and continuum space, communicates the public area and the auditorium, including the courtyard and the auditorium’s hall. Weather and identity: In order to the northeast architecture of Argentina, the building its resolved in solid character volumes, broad walls, and thin openings to the exterior and open surfaces to the interior. View more View full description
Share Share