Zoom image | View original size
The elegant form of the elliptical nave physically anchors its surrounding neighbourhood. Now deconsecrated the logical investment driven choice would have been for St. Sebastian to disappear. Bravely the 2009 competition jury awarded the first prize to the BOLLES+WILSON scheme which envisaged the characteristic form given a new life and function – a kindergarten framed and shielded by site perimeter housing (2nd construction phase). The lower levels of the church now host a kindergarten with three group rooms on the ground floor and two groups on the first floor. The roofs of these become all-weather play decks – inside the church walls but climatically an outside space. The existing facade is perforated by a grid of 50 x 50 cm openings, which – now open – provide a constant and healthy ventilation through this inside/outside “playroom“. Cold in winter, comfortably temperate in summer, but always dry, now the kids can play outside all-the-year round. The original roof needed replacement, now industrial skylights flood the entire play deck with natural light. In the twilight street lights illuminate this magical playground and give the impression of a public space. View more View full description
Share Share