Zoom image | View original size
The large complex of buildings nestled on level ground along the new Hausmannstaetten bypass road covers three functions: tunnel control centre, central repair shop and road maintenance depot. In order to keep the intrusion to a minimum, the building was interpreted as part of the landscape. It follows the course of the road and the green roofs, which regulate the climate and blend in with the fields farmed in strips. A planted embankment forms the boundary to the bypass. Additionally, the way the elongated position of buildings is chosen, they contribute to noise protection in favor of the neigbouring small houses. On the one hand, the complex consequently uses the existing topographical conditions to minimise noise, energy and routes. On the other hand, its clear, simple design vocabulary stabilises the atmosphere of the heterogeneous environment. View more View full description
Share Share