Zoom image | View original size
Through one single gesture –opening the museum’s courtyard to the plaza by rotating Siqueiros murals from their original position– the proposal for “La Tallera” generates a new relationship between the museum/atelier and its surrounding spaces. With this simple operation, the symbolic elements of the façade play a new role in the architectural syntaxes of the building, engaging the visitor in a new relationship with the museum. As the courtyard opens towards the street, “La Tallera” gives ground to the public space, while integrating the adjacent plaza as an extension of the complex. The murals will now work in two ways: first, as a visual and programmatic link with the plaza, by containing the public areas of the museum, such as the cafeteria and the library; and secondly, as a “programmatic wall”, that divides the museum/atelier and the living quarters. View more View full description
Share Share