Zoom image | View original size
The surrounding nature and slope dictated the shape of this one family house fully covered in black roofing felt. Delightful views into the sunny forest, space, and a daring uncompromising design were the starting point for the development of this villa in Nacka, outside Stockholm. The house was created during a number of workshops with the client, where different volumes were tested in the model and several site visits. The challenge was to locate all rooms on the same level, and trying to fit the house on the sloping ground of this nature site. It resulted in a narrow and extended house that sits at the very top of the site, hovering on concrete blocks over the rock. In this way, the house itself shelters the terrace from unwanted views from the road and neighbors. The movement through the house mimics the initial exploratory walks we had on-site prior to building. The master bedroom is placed where one gets the most spectacular view. View more View full description
Share Share