Zoom image | View original size
The Lorong 24A Shophouse Series was conceived as a collection of architectural experiments and showpiece for each architect. FARM, in collaboration with KD architects were thrilled to be invited as one of the 7 studios involved. The conversation with the existing shophouse started with the intention to read the ‘new’ not as a ‘rear extension’ but as an ‘insertion’. We wanted to explore the spatial opportunities within such a configuration while heightening a unique experience inherent within the spatial structure of a shophouse. The monolithic lap pool on the first storey emphasizes the linear typology of the space, as it guides one’s experience from the front to the rear. Extending this idea of linearity is the monolithic volume at the rear which houses the private quarters on the upper levels. View more View full description
Share Share