Zoom image | View original size
This home is on a plot of 3,000sqm with a height of 25m, in a Castellón neighborhood that is only 50% constructed.  Looking at the plot, we see that it reflectsits seventeenth century history, which is when overpopulation forced the cultivation of all types of terrain, including those that are very steep, through a system of small terraces with walls made of local rock.  The later abandonment allowed the growth of trees, mainly pine and carob.  Our position towards the plot was that of absolute respect, so the construction method should also respect the land, thus us opting for a prefabricated building system that is deposited on the land practically without touching it, without cutting down trees, and taking advantage of existing terrace/garden areas, which were rebuilt in the damaged areas, with the same stone and same technique.  Part of the house – garage and auxiliary areas – is buried, allowing us to re-introduce native vegetation on the natural terrain.  This also allows the plot to be accessedon the upper levelby forklift from a ramp that enters the garage located 13ml under the access level that communicates with both of the home’s levels. View more View full description
Share Share