Zoom image | View original size
Architects: D.I.G Architects Location: Nagoya City, Japan Design Team: Akinori Yoshimura, Maki Yoshimura Project Year: 2011 Photographs: Tomohiro Sakashita Project Area: 89.4 sqm Collaborators: Nawakenji-m A small house located on a steep slanting slope. The client simply wanted a life with a blessing of nature nearby and the beautiful townscape in distant. Left only a very narrow flat part which is barely enough for a car, the site was steeply sloped down, almost like a cliff. We first had an idea to excavate the ground to generate a living space.  Corresponding the nature form, heterogeneous and flexible space would retrieve the enchantment of the site. Not a house constructed on a cliff, but a habitat generated by the nature form of the cliff. A habitat like a pit or a shed posteriorly discovered in the terrains of landscape. View more View full description
Share Share