Zoom image | View original size
The design of this facility follows the following premises: • The design houses three main pools (swimming/polo, diving/synchronized swimming and practice/warm-up) that, against convention, were arranged separately from each other to gain functional and spatial autonomy. Circulation paths mediate between the landscaping and the sports areas unifying the pool areas. The circulation sequences are enhanced by interior patios that double as gathering areas. • The compact and contained layout of the main building maximizes green spaces. Most of the existing trees where saved and incorporated into the project. Also, in section the building follows pre-existing contour levels in order to minimize its visual impact. Additional seating areas are resolved in section using an earth berm covered with grass. Natural lighting and ventilation is present in all principal spaces. View more View full description
Share Share