Zoom image | View original size
The approach to the problem of merging the urban fabric that fits the “pragal civic center” should have the evolution of the “square” throughout history as a basic idea. The creation of a homogenous block, with a permeable interior, creating zones of pathways, zones of permanence and areas for contemplation, in which interaction with the palace of Justice and the tensions created thereby contributing to the integration, were the starting points for the design. The buildings were carefully placed to minimize the barrier effect and allow the maintenance of the system of views of the surrounding residential buildings. There is a platform where the built masses form street zones, terrace zones and plaza zones, and where water features and public art mark the transition between the paved area and the garden area. The platform was created to allow pedestrians to walk on its four borders, either with access levels in the east, or via stairs in the other directions. View more View full description
Share Share