Zoom image | View original size
In the district Dragonder in Veenendaal LEVS architects designed three parts of a project. The location is a prominent corner of the district, right on the water. The Bastion, 15 ground level residences in the shape of a half circle border directly on the waterfront behind which lies an important access road, which causes some noise. The Bastion is flanked by Lunet, two apartment buildings with 12 and 18 residences. The central avenue that leads up to the Bastion and the apartments is flanked on one side by four buildings each with 5 ground level residences. In the original urban development plan the Bastion and the apartments were one volume. LEVS architects separated these so that the Bastion now has its own identity of a half-round fort rising from the water. The building has the specific look of a castle, such as horizontal windows flanked by bricks sticking outward that enhance the idea of a fort. View more View full description
Share Share