Zoom image | View original size
Balkrishna Doshi's own studio, Sangath, features a series of sunken vaults sheathed in china mosaic as well as a small grassy terraced amphitheater and flowing water details. Having been considered the building that fully describes himself, Sangath is a complete combination of Doshi's architectural themes from his previous work including complex interiors and structures, ambiguous edges, vaults and terraces. More about Sangath after the break. Upon entering the complex, one immediately sees the silhouette of a vault lingering behind an exterior wall and a slight view of the interior is present through a small break in the surface.  The path turns and forces the occupant off of the north-south axis and alongside the elevated garden walls. Now visible in perspective, the vaults begin to recede into the background above the grassy amphitheater, water channels and gardens in the foreground. As one passes by the reflecting ponds that capture the vaults in still water the entrance is made apparent. It lies at the end of an angled approach to the vaults. View more View full description
Share Share