Zoom image | View original size
The Bonneuil-sur-Marne children's toy library is a public building as well as a play space for children. The project creates an opposition between monumentality and the need for a warm, friendly environment within the same building. It is located in an area where 1960s social housing has had a strong physical and social impact. The exterior and interior spaces are designed to respect the dual nature of the building. The monolithic shell-like elevations are closely linked to the surrounding urban context. We wanted to create a strong urban symbol able to stand out from its environment, whose shell would protect its core and participate in the regeneration of Bonneuil-sur-Marne's social structures. The design of the Bonneuil-sur-Marne children's toy library resulted from an approach that aimed to simultaneously resolve a number of problems and develop new ideas: View more View full description
Share Share