A New Student Learning Centre for Ryerson University by Snøhetta and ZPA

Courtesy of Ryerson University

Today Ryerson University announced the design of a new Student Learning Centre for their Toronto campus. Designed by Snøhetta in collaboration with Zeidler Partnership Architects of Toronto, the 155,463sqf Student Learning Centre will feature a transparent glass skin that will provide varying light qualities within the interior spaces. Sustainable practices have also been incorporated into the design with 50% of the roof intended to act as a green roof and plans for the building to be LEED Silver compliant. Construction on the building is expected to begin late this year, with a targeted completion date of Winter 2014. More about the new Student Learning Centre including renderings following the break.