‘Stairway to Heaven’ Second Prize Winning Proposal / PYO Arquitectos + Nomos Groupement d’Architectes + Pascal Heyraud Architecte Paysagiste

Courtesy of + NOMOS Groupement d’Architectes

Inspired by the adjacent canal’s pragmatic linearity and the industrial buildings located on the left bank, the second prize winning proposal, titled ‘Stairway to Heaven’ for the new high school appears as a linear volume located in the extension of the Veveyse promenade’s perspective. Designed by PYO Arquitectos + Nomos Groupement d’Architectes + Pascal Heyraud Architecte Paysagiste, the basic organization of the building is staged with a central staircase of generous proportions linking a sequence of public spaces that interrupt diagonally the classrooms structural grid.More images and architects’ description after the break.

ECA – OAI Office Building / Personeni Raffaele Schärer Architectes

© Tonatiuh Ambrosetti

Architects: Personeni Raffaele Schärer Architectes
Location: Vevey,
Project year: 2009 – 2011
Photographs: Tonatiuh Ambrosetti