We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

5 Architects Envision New Port of Kinmen

The culmination of an international competition for Kinmen County has resulted in five winning and honorable mention schemes that promise to use architecture as a means of elevating the county’s national identify as a maritime gateway. Responding to the need for expansion and the desire to establish the port as a tourism and recreation destination, the Kinmen Harbor Bureau challenged architects to a two-stage competition for an energy-smart, low-carbon, and possibly expandable port that could host a variety of passenger services. 

Preview the winning results, after the break...

Update: 12th International Architecture Exhibition Venice

Continuing our coverage of Kazuyo Sejima’s exciting 2010 Venice Biennale, the International Jury of the exhibition has recently awarded a Golden Lion for the best project of the ‘People Meet in Architecture’ Exhibit to Junya Ishigami+ Associates, a Golden Lion for the best National Participation to the Kingdom of Bahrain, and a Silver Lion for a promising young participant to OFFICE Kersten Geers David Van Severen + Bas Princen.  We’ve featured Ishigami + Associates’ work previously on AD, and his Venice exhibit explores similar ideas about transparency and structure evident in his elegantly simplistic Kanagawa Institute of Technology. More about the project, including a video from Domus about Ishigami’s project and beliefs.

Update: Kanagawa Institute of Technology Workshop / Junya Ishigami

© Brandon Shigeta
© Brandon Shigeta

A few days ago, we introduced Junya Ishigami’s Kanagawa Institute of Technology Workshop, a lightweight studio space with an interesting interior due to 305 slender columns. Our friend, Brandon Shigeta, shared his photos with us that illustrate Ishigami’s technique of using column distribution as a space generator.  Although the slender columns appear randomly distributed, the architects’ seemingly scattered order has created defined zones that subdivide the large studio workspace. More images and more about the columns after the break.