Google Campus Dublin / Camenzind Evolution + Henry J. Lyons Architects

© Peter Wurmli

Architects: Camenzind Evolution + Henry J. Lyons Architects
Location: , Ireland
Area: 47,000 sqm
Year: 2011
Photographs: Peter Wurmli

Google Tel Aviv Office / Camenzind Evolution

© Itay Sikolski

Architects: Camenzind Evolution
Collaborators: Setter Architects + Studio Yaron Tal
Location: Tel Aviv, Israel
Area: 8000.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Itay Sikolski

 

Work Environments / DETAIL

We recently got to preview the newest addition to ’s typological series, Work Environments: Spatial concepts, Usage strategies, Communications. It will be available next month (August 2011), and it is great for anyone who is interested in improving a user’s working conditions beyond the basic ergonomic and safety requirements. The first third of this volume deals with spatial organization, acoustics, lighting, and user satisfaction. The rest of the volume features projects from which the various concepts developed in the first third can be used to analyze them. I, personally, enjoyed the section on user satisfaction and how to measure it. After reading this section I speculated how researchers would control for the various confounding factors that exist in the uniqueness of each building presented in the rest of the book. This would not be an easy task by any means, but the necessity of such research is made clear throughout this volume.

Read more after the break.

Google EMEA Engineering Hub / Camezind Evolution

009_F0_reception

Architects: Camenzind Evolution
Location: Zürich,
Project Team: Stefan Camenzind, Tanya Ruegg
Client: Google Inc.
Site Managment: Quadras Baumanagement Ltd.
Building Engineering: Amstein + Walthert Ltd.
Office Furniture Consultant: Büronauten Ltd.
Catering Consultant: Planbar Ltd.
Project Area: 12,000 sqm
Project year: 2007
Construction year: 2007-2008
Photographs:

025_F0_slide 052_F0_restaurant 086_F1_massage 302_F0_garden

Cocoon / Camenzind Evolution

cocoon©nb - 001

Architects: Camenzind Evolution
Location: Zürich,
Project Team: Stefan Camenzind, Marco Noch, Susanne Zenker
Client: Swiss Life
Project Area: 1,900 sqm
Budget: US $8,800,000
Project year: 2006-2007
Photographs:

cocoon©evo - 201 cocoon©evo - 318 cocoon©fk - 012 cocoon©nb - 302