C.F. Møller Selected to Design Vocational School in Denmark

Courtesy of C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects have won in an invited competition to design a new building for the Herningsholm Vocational School in HerningDenmark. The new building consists of three angular building volumes, brought together under a single sloping roof, which responds to its context among other buildings on the school’s campus by going from three stories on the Southern end to two in the North.

The architects describe the building as being “designed inside-out… as well as outside-in”, with a dual focus on providing optimal learning spaces inside but also on providing learning spaces in the three outside areas defined by the building’s volume.

More on the design after the break

C.F. Møller Wins Vendsyssel Hospital Competition

Hospital Entrance. Image © C.F. Møller

Danish firm C.F. Møller has won first place in a competition to design an extension and renovation of Vendsyssel Hospital in , Denmark. This winning proposal will add 14,000 square meters to the existing structure, incorporating a new treatment center, a ward for mothers and children, and a rooftop children’s playground. The new facilities are arranged around large courtyards, and make use of large windows to display the path of travel through the hospital. This helps make navigating through the large building as easy as possible.

Sustainable Hothouse / C.F. Møller Architects

© Julian Weyer

Architects: C.F. Møller Architects
Location: Møllevejen, 8000 ,
Architect In Charge: C.F. Møller Architects
Area: 3300.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Julian Weyer, Quintin Lake

Dronning Ingrids Hospital / C. F. Møller Architects

© MEW

Architects: C. F. Møller Architects
Location: Nuuk, Greenland
Area: 1,500 sqm
Year: 2011
Photographs: MEW, Courtesy of , Peter Barfoed

Gas Kompressor Station Egtved / C. F. Møller Architects

© Julian Weyer

Architects: C. F. Møller Architects
Location: 6040 , Denmark
Area: 4,600 sqm
Year: 2013
Photographs: Julian Weyer, Jan Laursen

University of Southern Denmark Student Housing Winning Proposal / C.F. Møller Architects

Courtesy of C.F. Møller Architects

Inspired by the school’s strong community spirit, C.F. Møller Architects’ first prize winning design for University of Southern ’s student housing project includes 250 student residences that are located in three interconnected 14-storey buildings. This means that the residence has no front or back, but appears attractive from a 360-degree perspective. The building’s distinctive shape will make it easily recognizable on the campus, and clearly advertises its distinct residential content. More images and architects’ description after the break.

Bestseller Logistics Centre North / C.F. Møller Architects

© Adam Mork

Architects: C.F. Møller Architects
Location: 6100 ,
Year: 2012
Area: 48,000 sqm
Collaborators: TGW & Chrisplant
Contractor: Züblin
Engineer: Rambøll
Client: Bestseller
Photographs: Adam Mork

Sogn & Fjordane Art Museum / C.F. Møller Architects

© Oddleiv Apneseth

Architects: C.F. Møller Architects
Location: ,
Project Year: 2012
Photographs: Marit Bendtz, Oddleiv Apneseth, Stein Sandemose Baardsen, Courtesy of C.F. Møller Architects

Soelvgade School / C.F. Møller Architects

© Adam Mørk

Architects: C.F. Møller Architects
Location: Sølvgade, ,
Project Year: 2012
Photographs: Adam Mørk

Haraldsplass Hospital / C. F. Møller Architects

Courtesy of

The winning proposal by C. F. Møller Architects for a new 10,000 m2 ward building for Haraldsplass Hospital in , Norway has been described by the jury as, “a whole new kind of hospital”. Gone are the traditional hospital corridors, to be replaced by open common areas and efficient logistics. The new building will lie at the foot of the Ulriken mountain, with the river Møllendalselven in front. More images and architects’ description after the break.