Wax Revolution Polanco / ROW Studio

© Sófocles Hernández

Architects: ROW Studio – Álvaro Hernández Félix, Nadia Hernández Félix, Alfonso Maldonado Ochoa
Location: Polanco, ,
Client: Wax Revolution 
Design Team: Midori Calvo, Francisco Mota, José Manuel Garín
Built Area: 1,399 sq. ft. (130 Sq. Mts.)
Completition: May 2012
Photographs: Sófocles Hernández

   

Finalists of the 100 Mile House Competition

3rd Prize: Won Jin Park (, USA) - Courtesy of the Architectural Foundation of British Columbia

The Architectural Foundation of British Columbia (BC) has announced the five finalists of the Competition. Similar to the well-known 100 Mile Diet, the challenges participants to design a 1200-square-foot home using only materials and systems that are made, manufactured and/or recycled within 100 miles of the City of Vancouver. Many have questioned whether the is a plausible solution in today’s modern cities (check out: The 100 Mile House: Innovative ‘Locatat’ or Just Plain Loca?). Be your own judge and review the finalists after the break.

Passive House Plus / Onix & Kunst + Herbert

© IBA Hamburg GmbH / Martin Kunze

Architects: Onix & Kunst + Herbert
Location: Hamburg,
Photographs: IBA Hamburg GmbH/Martin Kunze

Kukje Gallery / SO-IL

© Iwan Baan

Architects: SO-IL
Location: Seoul, South Korea
Design Team: Florian Idenburg (partner), Jing Liu (partner), Iannis Kandyliaris, Cheon-Kang Park, Sooran Kim
Architect Of Record: Jong Ga Architects
Total Floor Area: 1,260 sqm
Site Area: 800 sqm
Photographs: Iwan Baan

Les Amandiers / Bohuon Bertic Architectes

© Stephane Chalmeau

Architects: Bohuon Bertic Architectes
Location: ,
Photographs: Stephane Chalmeau

   

Construction begins on OMA-designed G-Star RAW Headquarters

On the plinth - Courtesy of

Today, in the industrial Zuidoost area of Amsterdam, construction begins on the new OMA-designed headquarters for the fashion brand G-Star RAW. Led by OMA partners Reinier de Graaf, Ellen van Loon and , the project will consolidate G-Star RAW’s existing disparate facilities into a single 27.500m2 horizontal building.

Continue after the break to learn more.

The Indicator: AIA2012 and the Pastoral Ideal

Albert Bierstadt (1830-1902), Looking Down Yosemite Valley, , 1865, oil on canvas, via Wikipedia

In the haze of Los Angeles it was impossible to feel the sunshine of optimism that emanated from the 2012 Convention in Washington DC.

I should have been there because, as you have probably noticed, I could use a dose of that sunshine. I have not been able to conjure any feelings of optimism since 2008.

It’s not that I am morally or ethically opposed to optimism. I just require valid evidence for having it. Perhaps I am simply one of those unhappy individuals who tend to view optimism with suspicion. In the face of real problems, mere optimism somehow seems too simplistic.

Video: Aberrant Architecture, Clerkenwell Design Week 2012


As part of , Aberrant Architecture, a multi-disciplinary studio and think tank have created a mobile theatre. The Small Coal Man’s Tiny Travelling Theatre is based on the story of Thomas Britton, one of Clerkenwell’s more eccentric historical figures, who, in 1678 built a music hall on top of his coal shed. From the 22nd-24th of May the unusual structure will move around Clerkenwell, hosting performances and events and providing visitors with an interactive platform for discovery. Watch as we follow the team throughout their design process, from the initial planning stages to its final installation.

Video: Gehry Residence, 2012 AIA Twenty-five Year Award Recipient

The AIA sat down with famed architect Frank Gehry - recipient of the 2012 Twenty-five Year Award - to discuss his eccentric home that has enormously influenced both theory and practice over the last 25 to 35 years. In the late 1970s, Frank Gehry transformed an existing Dutch colonial home in a quiet Southern neighborhood into a controversial symbol of deconstructivism by surrounding it with an unconventional new addition. As the AIA describes, “The exposed structure, chaotic fusion of disparate materials, and aggressive juxtaposition of old and new communicate a sense of real-time formal evolution and conflict, as if the building were dynamically, violently creating itself with found objects.”

Towards the end of the video, Gehry advises students to “learn to be yourself and be curious about what is going on around you and respond to it.”

Learn more about the Gehry Residence here on ArchDaily!

via AIA National

The BH2 Programme / Philippe Gazeau

Courtesy of Philippe Gazeau Architect

Architects: Philippe Gazeau Architect
Location: ,
Building owner: SNI Grand Ouest
Developer: Territoires
Completion: 2011
Building owner: SNI Grand Ouest
Surface area: 6,400 sqm gross area – 5,300 sqm net floor area
Cost: 7,317,000 euros excl.
Photographs: Courtesy of Philippe Gazeau Architect

 

Head of the Roads Department of Georgia / J. Mayer H

© Jesko M. Johnsson - Zahn

Architects: J. Mayer H. Architects
Location: Lochini,
Design Team: Jürgen Mayer H., Paul Angelier, Danny te Kloese
Completion: 2012
Client: PM Motors Ltd.
Photographs: Jesko M. Johnsson – Zahn

   

Gas Station / Atelier SAD

© Tomáš Souček

Architects: Atelier SAD
Location: Matúškova cesta 887, ,
Design Team: MgA. Adam Jirkal & MgA. Jerry Koza & Ing. Tomáš Kalhous  & Koen Huyghe & Ing. Arch. Vít Markvart & Dušan Sinetar
Collaborators: Pro Global
Project Management: C-Partners
Area: 3,322 sqm
Completion: 2011
Photographs: Tomáš Soucek

Block No.5 Residential Area in ‘Skolkovo’ Innovative Center / TOTEMENT | PAPER

Courtesy of

Designed by TOTEMENT | PAPER, the residential area in Block No.5, as part of District D2 (“Science & Technology Park”) of “Skolkovo” Innovative Center, occupies a special area as it is the gate to the district and the main design point facing the Skolkovskoye Highway side. The architectural concept has been worked out to be presented at the second round of the . They took into the account close location of crowded housings of circles No.2 and 4 by closing our circle at their side. Bends of buildings allowed them to extend essentially the light front of the buildings and to get the necessary area for housing. More images and architects’ description after the break.

Childrens Museum of the Arts / Work AC

© Ari Marcopoulos

Architects: Work AC
Location: 103 Charlton St, , USA
Design Team: Dan Wood, Amale Andraos – Principals; Sam Dufaux – Project Architect; Nick Hopson, Tamicka Marcy, Beth O’Neill, Jesung Park with Lasse Lyhne-Hansen, Kevin Lo, Esben Serup Jensen, Rùni Weihe
Client: Children’s Museum of the Arts
Built Area: 1050 sqm
Cost: €2.1 Million (US$2.8 million)
Completion: 2011
Photographs: Ari Marcopoulos

   

Courtesy of NC-Office

Metro Station 20 Proposal / NC-Office

Designed by NC-Office…, the Metro Station 20 competition proposal establishes an identity as a market street station connecting the above ground activities with skylights down to platform levels while allowing for concentrated density and a transit oriented development. In

Smiles By Dr. Cecile / Buensalido Architects

© Benson Go

Architects: Buensalido Architects
Location: Dusit Hotel, , Metro Manila,
Area: 90 sqm
Completion: 2009
Photographs: Benson Go

Convida Suape Masterplan / Broadway Malyan

Courtesy of

The masterplan vision for , a new city in North Eastern Brazil, designed by Broadway Malyan, was just launched by the practice’s client, Moura Dubeux Engineering and Cone S/A. A sustainable urban extension of the city of Cabo de Santo Agostinho near Recife, the capital city of the State of Pernambuco, Convida Suape will result in the transformation of a 470 hectare area to accommodate up to 100,000 inhabitants. More images and architects’ description after the break.

Rodia Stone House / Nikos Smyrlis Architect

© Erieta Attali

Architects: Nikos Smyrlis Architect
Location: Achaia,
Photographs: Erieta Attali