Courtesy of o2a studio
Courtesy of o2a studio

‘Second Nature’ Natural History Museum / o2a studio

Designed by o2a studio…, the man-made structure for the Natural History Museum in Jerusalem is designated to celebrate the transcendent force and majesty of nature, which is a contradiction in terms. The paradoxical question that arises when approaching the

London Festival of Architecture 2012 / Nicholas Kirk Architects

© Robin Hayes

Architects: Nicholas Kirk Architects
Location: London,
Project Year: 2012
Project : 50.0 sqm
Photographs: Robin Hayes

Citizens of No Place / Jimenez Lai

Architecture has become an increasingly interdisciplinary profession, and the language with which architects envision and articulate their ideas has radically diversified in recent years. Architect has pioneered an unexpected and wholly unique approach that moves beyond contemporary architectural renderings and models. Citizens of No Place is a groundbreaking graphic novel on architecture and urbanism.

Courtesy of Collective Etc.
Courtesy of Collective Etc.

One:One Theatre / Collective Etc.

For one week during May this year, during the Detour de France, Collective Etc.… was invited by the association “Vivre la rue” to open a construction site in Brest, in the district of Recouvrance, Saint Malo. In this context, they

Cascading U Two-Family Residence / AREA

© Yorgis Yerolymbos

Architects: AREA, Architecture Research Athens
Location: ,
Architect In Charge: Styliani Daouti, Giorgos Mitroulias, Michaeljohn Raftopoulos
Project Year: 2009
Photographs: Yorgis Yerolymbos

New York Cityvision Competition Winners

first prize

CityVision recently announced the winners of the New York CityVision Competition. The competition’s goal was to imagine in its future if the manipulation of the urban context and its architectural objects, joined with its inhabitants, is influenced by space and time. With 151 project entries from all five continents and 32 different countries, the jury carefully examined all the entries and then unanimously elected the winners as Eirini Giannakopoulou, Stefano Carera, Hilario Isola, and Matteo Norzi took the first prize. More images and information on the winners after the break.

Ornamental Pond / Hosper

© Pieter Kers

Architects: Hosper
Location: ,
Photographs: Pieter Kers

Low Energy House in Hvissinge / JJW

© Natallia Sørensen

Architects: JJW
Location: Glostrup,
Windows and Doors: Rationel windows and doors
Project Year: 2011
Project Area: 120.0 sqm
Photographs: Natallia Sørensen

Colorful Guizhou Brand, Research & Development Center / Huasen Architects

Courtesy of

Designed by Huasen Architects, the winning competition proposal for the Research and Development Center for colorful .co is based on the structure of local villages, having full possibilities to grow in all directions. The orientation for each building was defined by the best natural view of the river and surrounding mountains. Located near the new district of Long dong bao, just 15 minutes drive from the airport, the site has an undulating character with differing levels up to 15 meters, and sits along a small river. More images and architects’ description after the break.

Alesia Museum / Bernard Tschumi Architects

© Christian Richters

Architects: Bernard Tschumi Architects
Location: Le Pré Haut, 21150 , France
Design Team: Bernard Tschumi, Véronique Descharrières, Kim Starr, Remy Cointet, Joel Rutten, Antoine Santiard, Jean-Jacques Hubert, Adam Dayem, Jane Kim, and office teams in New York and Paris
Project Year: 2012
Project Area: 8,000 sqm
Photographs: Christian Richters, Iwan Baan

Teletech Call Center / MVRDV

© Philippe Ruault

Architects: MVRDV
Location: , France
Photographs: Philippe Ruault,

Architectural Association’s Foster + Partners Prize 2012 Goes to Yi Yvonne Weng

© Yi Yvonne Weng

The and have announced AA diploma student Yi Yvonne Weng as winner of the 2012 Foster + Partners Prize for her project, ‘The 6th Layer – Expolorative Canopy Trail’. The prize is awarded annually to the AA Diploma student whose portfolio best addresses the themes of sustainability and infrastructure.

Yvonne Weng stated: “Programmatically, the project is centred on scientific exploration and harvesting medicinal plants, which provides an alternative use of the forest without destroying it. At the same time, the positive occupation of the territory it enables could provide a level of surveillance that helps to protect both the endangered environment and the indigenous population.”

Continue after the break to learn more.

See ArchDaily's exclusive complete coverage of the Mies van der Rohe award

Nantes School of Architecture / Lacaton & Vassal

© Philippe Ruault

Architects: Lacaton & Vassal
Location: ,
Design Team: Anne Lacaton, Jean-Philippe Vassal
Project Year: 2009
Project Area: 15,150 sqm
Photographs: Philippe Ruault

Tongjiang Recycled Brick School / Rufwork

Courtesy of

Architects: Rufwork – Joshua Bolchover, John Lin
Location: Jiangxi, China
Project Team: Christiane Lange, Jess Lumley, Mariane Quadros de Souza, Anna Wan
Project Manager: Maggie Ma
Project Year: 2012
Project : 1,096 sqm
Photographs: Rufwork

In Progress Update: Messe Basel / Herzog & de Meuron

© Paul Clemence

Last November, ArchDaily reported on the new additions to Messe – a multifunctional exhibition building that is designed to become a destination for the public.  The project is designed by architecture firm, Herzog & de Meuron and will include additions and relocations of the existing halls of the building. The existing hall will be extended via a three-story addition will replace two existing exhibition halls and include various scales of venues to attract different groups and events. New connections between parts of the building will be bridged with overhead walkways and transparencies between spaces. For a look at the early construction phase, click here.

More updates on the project after the break.

[

L’observatoire / CLP Architects

© Jeremías González

Architects: CLP Architects
Location: Alsace,
Project Architects: Daniel Concha, Fanny Landeau, José Prieto
Project Year: 2012
Project 20 sqm
Photographs: Jeremías González

Heike Hanada with Benedict Tonon to Design the New Bauhaus Museum in Weimar

Courtesy of Prof. Heike Hanada and Prof. Benedict Tono

Klassik Stiftung Weimar, host of the competition for the New Museum in Weimer, has announced that Berlin-based architect  with Professor Benedict Tonon, has been selected as the winning proposal. Last March, ArchDaily announced the shortlist for the New Bauhaus Museum in Weimer design competition. The jury had provided the four finalists with recommendations to improve their proposals in preparation for the VOF Procedure (Contracting Regulations for the Awarding of Professional Services).

Thuringian Minister of Culture and Foundation Board Chairman Christoph Matschie congratulated the winner: “The Bauhaus is now finally being provided with a fitting location at its Weimar cradle. Once again, the Bauhaus will become a symbol of reawakening in the time to come. The building of the museum is providing animportant impulse for the entire development of the city of Weimar.”

Follow us after the break for more on the winning proposal.

ACT Emergency Services Agency Outdoor Training Centre / HBO+EMTB

© Ben Wrigley

Architects: HBO+EMTB
Location: ACT, Australia
Project Year: 2011
Photographs: Ben Wrigley