We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Hyperion Project / Oyler Wu Collaborative

  • Architects: Oyler Wu Collaborative
  • Location: Silver Lake, Los Angeles, CA, USA
  • Project Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Mike Piscitello, Jacques Lesec, Paul Cambon, Huy Le, Nathan Myers, Dan Hutchins, Jian Huang, Michael Chung, Vincent Yeh, Ehab Ghali, Sanjay Sukie, Chris Eskew, Matt Evans
  • Structural Engineer: William Hogan
  • Area: 1800.0 sqm
  • Project Year: 2010
  • Photographs: Scott Mayoral, Dwayne Oyler

© Scott Mayoral © Scott Mayoral © Dwayne Oyler © Scott Mayoral

From the architect. Located on a vibrant commercial street in the Silver Lake area of Los Angeles, this building is a renovation of an existing 1930’s residential duplex. The project involves an ongoing series of interventions and transformations, beginning with the renovation of the building and growing to include a fence, with several (constantly evolving) additions in the works. The building includes the design office of Oyler Wu Collaborative, with a private residence located upstairs. The exterior of the building is an austere two-story volume clad in fiber-reinforced cement board with deep, recessed aluminum windows. The interior of the building combines exposed 1930’s wood frame construction with simple modern detailing.

Follow the break for more photographs and drawings of this project.

© Scott Mayoral
© Scott Mayoral

Project Team: Dwayne Oyler, Jenny Wu, Mike Piscitello, Jacques Lesec, Paul Cambon, Huy Le, Nathan Myers, Dan Hutchins, Jian Huang, Michael Chung, Vincent Yeh, Ehab Ghali, Sanjay Sukie, Chris Eskew, Matt Evans

The primary design feature of the project is an aluminum and 100% recycled composite board fence along Hyperion Avenue. This fence serves as a visual barrier between the busy traffic along Hyperion Avenue and the live/work building. Conceived of as a privacy fence, the structure explores the spatial and geometrical implications of a constant fluctuation between horizontal louver and vertical slat.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Hyperion Project / Oyler Wu Collaborative" 10 Dec 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/94551/hyperion-project-oyler-wu-collaborative/>