Residence in Kurakuen / NRM-Architects Office

© Eiji Tomita

The program called for a main residence and a working space. The house and office are two separate independent entities however have a seamless relationship. There are two entrances to the building, including a three car garage and carriage porch to receive visitors. According to the architects the design of these elements stemmed from what the site demanded.

Architects: NRM-Architects Office
Location: ,
Design: Shunichiro Ninomiya and Tomoko Morodome
Project Area: 340 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Eiji Tomita

© Eiji Tomita

Situated on a challenging flag-shaped site, this building is barely visible from the main road. The main structural material for this two-story home and office space is reinforced concrete.

floor plans

The building itself is intercepted with a circumference and the southern face’s depth and space communicate a feeling of freedom by taking and making use of the surrounding landscape in the design of a garden in the inside space.

© Eiji Tomita
© Eiji Tomita

The architects consciously engaged the environment providing offered tranquil spaces with water, wind, sky.

© Eiji Tomita
Cite: "Residence in Kurakuen / NRM-Architects Office" 27 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 24 Nov 2014. <http://www.archdaily.com/?p=91813>
  • louvre

    Very clean line ,with silent inward space.
    It’s really a breathtaking design.

  • andrew

    i don’t find this stair comfortable…

  • http://insooth.i365.pl/insooth/ fj

    Looks like old good Niemeyer :-)