ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
Navigate articles using your keyboard
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Mixed Use Architecture
  4. Thailand
  5. Full Scale Studio
  6. 2017
  7. Code Space / Full Scale Studio

Code Space / Full Scale Studio

  • 17:00 - 25 September, 2017
Code Space / Full Scale Studio
Code Space / Full Scale Studio, © Chaiyaporn Sodabunlu
© Chaiyaporn Sodabunlu

© Chaiyaporn Sodabunlu © Chaiyaporn Sodabunlu © Chaiyaporn Sodabunlu © Chaiyaporn Sodabunlu + 12

© Chaiyaporn Sodabunlu
© Chaiyaporn Sodabunlu

“The Efficient and friendly work environment should be where is able to face the natural light.” This is one of the most important conditions that the design team pays attention first to after being assigned by the customer to design this place.

© Chaiyaporn Sodabunlu
© Chaiyaporn Sodabunlu

It starts from the software design (Programmer) company that wants to build their own office and create a community for sharing knowledge and experience among the relevant profession as well as those who find a new style workplace.

Section B
Section B

Inside the building, the area is divided into coffee shops, conference rooms, software design offices and the co-working space where is the majority of the building. It also includes a library, pantry, and freestyle space to support all activities.The building is on the narrow and long area with Doi Suthep is the backdrop.

© Chaiyaporn Sodabunlu
© Chaiyaporn Sodabunlu
Floor Plan
Floor Plan
© Chaiyaporn Sodabunlu
© Chaiyaporn Sodabunlu

As the design team wants to control the construction period and budget. So, they start designing based on the grid structure, which is less complex. Then put the functions in order and arrange them on the land. The front of the building will be a coffee shop since they would like to give it easy for people to access first and they will make a large green space in front of the area.

Section C
Section C

Next are the co-working space and the office that will be held at the end of the building. The parking lot is on the front and back of the building for taking the green area and natural light to this place.

© Chaiyaporn Sodabunlu
© Chaiyaporn Sodabunlu

Building form and internal space are followed by folded roof sheet and connected wall. Consider rain drainage to protect the sun from the south and west. Including void positioning to take natural light from the north. The proportions and form of the roof are transformed to be the form of Doi Suthep. This is being like the backdrop of the project.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Code Space / Full Scale Studio" 25 Sep 2017. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/880162/code-space-full-scale-studio/>
© Chaiyaporn Sodabunlu

专为程序员设计的办公空间 Code Space / Full Scale Studio