ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Small Scale
  4. South Korea
  5. Boundaries architects
  6. 2016
  7. Namwon Pavilion - SanSan / Boundaries Architects

Namwon Pavilion - SanSan / Boundaries Architects

  • 20:00 - 12 May, 2017
Namwon Pavilion - SanSan / Boundaries Architects
Namwon Pavilion - SanSan / Boundaries Architects, © Hwang Hyo Chel
© Hwang Hyo Chel

© Hwang Hyo Chel              © Hwang Hyo Chel              © Hwang Hyo Chel              © Hwang Hyo Chel              +24

  • Architects

  • Location

    Namwon-si, Jeollabuk-do, South Korea
  • Architect in Charge

    Kim Youn Soo
  • Area

    24.0 m2
  • Project Year

    2016
© Hwang Hyo Chel
© Hwang Hyo Chel

From the architect. The city of Namwon was designated a Cultural City by the Korean government in 2014 – the first in the country – and as a consequence, the city planned to build twelve pavilions across the city by 2017 as a way to provide small, cultural “pit-stops” for the locals and visitors.

Plan
Plan

In 2015, five teams of young architects were selected to proceed with the project on five idle sites within the city. We were asked to build a pavilion in front of Namwon Station, where, historically, Namwon’s fortress walls and one of its main gates used to be.

© Hwang Hyo Chel
© Hwang Hyo Chel

Our pavilion, “SanSan” (山山), is an amalgamation that means “mountains and mountains.” The design is a formal interpretation of the well-known Jiri mountains, whose trail begins and ends at Namwon. In the past, Namwon was recognized as an important gateway to the mountains, but this relationship has almost dissolved due to the various methods available today. We wanted our pavilion to be a symbolic gesture as a reminder of what Jiri mountains still means to the city and the locals.

Diagram
Diagram

To form the mountains, we proposed a twin-top, stacked timber structure. Composed of approximately 2000 pieces of timber using simplified joint details and structure assembly, the pavilion was a participatory project built with the help of the locals, embodying their hopes and goodwill. The timber sections inside the pavilion had originally been planned to be painted in a gradation of green to create a different atmosphere, but this had been postponed until later. 

© Hwang Hyo Chel
© Hwang Hyo Chel
Diagram
Diagram
© Hwang Hyo Chel
© Hwang Hyo Chel

We imagined the SanSan Pavilion to be a temporary shelter for people waiting their trains, or perhaps for small-scale busking. Perhaps as a strange framing device to view the city differently or simply as a playful object, the pavilion hopefully represents the spirit of its citizens as a fun little addition to Namwon. 

Diagram
Diagram
Diagram
Diagram
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Namwon Pavilion - SanSan / Boundaries Architects" 12 May 2017. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/870772/namwon-pavilion-sansan-boundaries-architects/>
Read comments
Read comments
© Hwang Hyo Chel

南元亭- SanSan / Boundaries Architects