A Flying Kitchen / Daniele Claudio Taddei

© Bruno Helbling

Architect: Daniele Claudio Taddei
Location: Zürich,
Client: Willy Klossner, Stephan Willi
Project Year: 2009-2010
Photographs:Bruno Helbling

The task was to adapt the existing unit, originally an office space, to the needs of the clients, a couple who enjoy to cook and entertain. The cramped floor plan needed some cleaning up.

© Bruno Helbling

The center of the house, the kitchen, needed to be opened up to the living space, and the master bedroom required a bathroom. The decision was easily taken: some 6 tons of concrete walls had to go.

plan 01
plan 02

In the kitchen, the flying kitchen table, with working space and sink area, uses the space above the stairs. On the walls lots of big closets for the fridge and storage. The same approach was taken with the master bedroom. The repositioned closets made room for an open master bathroom, with an unique large tub with a view of the alps, a splendid luminescent wall, and an inviting open shower.

© Bruno Helbling

The house has a new center of orientation without being to obstructed by it…

Cite: "A Flying Kitchen / Daniele Claudio Taddei" 07 Nov 2010. ArchDaily. Accessed 21 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=86826>

1 comment

Share your thoughts