ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Young Projects
  6. 2015
  7. Gerken Residence / Young Projects

Gerken Residence / Young Projects

  • 09:00 - 15 March, 2017
Gerken Residence / Young Projects
Gerken Residence / Young Projects, © Naho Kubota
© Naho Kubota

© Naho Kubota © Naho Kubota © Naho Kubota © Naho Kubota +14

  • Landscape

    Future Green Studio
  • Structural Engineering

    Silman
  • General Engineering Solutions

    MEP Engineer
  • More SpecsLess Specs
© Naho Kubota
© Naho Kubota

From the architect. The Gerken Residence is 6,000 interior square feet occupying the 13th and 14th floors and 1,500 square feet of roof garden in a historic Tribeca building. The proposal explores shifting relationships of solid and void through the interplay of three nested prisms. At the entrance to the loft, a massive courtyard cut opens to the sky and city. This initial void is subsequently revealed to be bounded by a larger cut through the 14th floor, allowing the courtyard to be read as a floating glass mass, bridging the east and west sides of the plan, and opening the section between floors.

© Naho Kubota
© Naho Kubota
Plans
Plans
© Naho Kubota
© Naho Kubota

The larger cut also exposes the existing building core as a monolithic mass that grounds the choreography of void and solid dancing around it. This core is clad in custom pulled plaster panels, a technique developed through the controlled collision of a centuries-old fabrication technique with contemporary digital design language. The project is formally restrained, but spatially provocative through the improbability of the empty courtyard positioned as a positive mass of air and landscape within the loft.

© Naho Kubota
© Naho Kubota
Details
Details
© Naho Kubota
© Naho Kubota

The position of the courtyard within the larger void also creates new opportunities in which landscape might penetrate the boundary between interior and exterior. At the Gerken Residence, the shadows of the courtyard trees are projected through the sectional void onto a translucent glass surface below that bounds the master suite on the 13th floor.

Longitudinal Section
Longitudinal Section
Cite: "Gerken Residence / Young Projects" 15 Mar 2017. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/867156/gerken-residence-young-projects/>
Read comments
Read comments
© Naho Kubota

Gerken公寓 / Young Projects