Yuwan Restaurant / Nota Design Architects + Engineers

 Jian Long

The Yuwan Restaurant is a 5-star contemporary restaurant in , China serving western and eastern fusion delicacies.  The restaurant consists of a few important primary areas and programs namely, the Main Dinning Hall (with light stage), the Side Dinning Hall (with main stage), VIP Room 1, VIP Rom 2, VIP Room 3, Buffet Counters, Serving Counters, Seafood Counter, Entrance Hall (with waterscape features), Service Storage Zone and Kitchen Zone.

More on the design of interior spaces, materials, plans and photographs after the break.

Architects: Nota Design Architects + Engineers Pte Ltd
Location: Shenyang, China
Design Consultant: Nota Design International Pte Ltd
Design Team: Keat Ong, Gary Zeng, Zhigang Sun
Client: Jin Xiang Yu Group
Project Area: 8500 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Jian Long

 Jian Long

The main focus of the interior architecture is at the front of the restaurant where there is a large frosted glass curtain wall.  The triple volume space and full height glass curtain wall allowed the architects to use interior design to contribute to the total architecture of the building. Recessed alcoves with red light shades are placed in a random yet orderly formation with black granite strips of different thickness as the main cladding materials.

first floor plan
second floor plan

The floor is divided into separate programs, creating a more intimate dining experience. Natural materials were introduced to help delineate the zones without visual blockades. More importantly, every public zone has their own specific focal point and conversational pieces.

 Jian Long

The architects wanted to draw the design back to its Chinese roots and at the same time not look too ethnic.   They utilized typically prominent “Chinese” colors of auspicious red and imperial yellow, and introduce black and varying shades of grey to contrast the pastel colors creating a more modern feel. Wood elements are used to neutralized the contrast.  This can be seen in light shades, rattan furniture, and the timber flooring.

View this project in Google Maps

* Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
Cite: "Yuwan Restaurant / Nota Design Architects + Engineers" 22 Oct 2010. ArchDaily. Accessed 21 Sep 2014. <http://www.archdaily.com/?p=83246>

0 comments

Share your thoughts