ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Office Buildings
  4. United States
  5. ANX
  6. 2016
  7. Light Box / ANX

Light Box / ANX

  • 17:00 - 22 December, 2016
Light Box / ANX
Light Box / ANX, © Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

© Brian Thomas Jones © Brian Thomas Jones © Brian Thomas Jones © Brian Thomas Jones +19

  • Architects

  • Location

    Los Angeles, CA, United States
  • Architect in Charge

    Aaron Neubert, AIA, David Chong, Jeremy Limsenben, Xiran Zhang
  • Project Year

    2016
  • Photographs

  • Structural Engineer

    Gordon Polon Consulting Engineers
  • General Contractor

    Bulson
  • Steel Fabrication

    CWI/Fred Vasquez
  • Millwork Fabrication

    Dan Taron and Bulson
  • More SpecsLess Specs
© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

From the architect. On a gritty stretch of Venice Boulevard in Los Angeles, the PSPMLA office sits on a previously vacant 2,500 sf infill commercial parcel. Dubbed the “Light Box” for its simple geometry slotted in acknowledgement of the natural solar conditions, the 2,200 sf office for a boutique property management firm discretely slips into the streetscape of tightly packed auto body shops, neon sign fabricators, digital printers, and various light commercial businesses. The design expands upon the urban texture of the street, while also carving out a bright, naturally illuminated respite for the office staff and their clientele.

© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

The project is composed of two primary furniture elements, a double height rift sawn white oak clad spatial volume and a white lacquered cluster of seating modules, inserted into a 25’-0” wide X 66’-6” long X 22’-6” tall building envelope. To maximize the useable area of the narrow lot, the exterior walls were assembled and waterproofing installed horizontally on site and then tilted into position along the property lines with a crane.  Following the completion of the envelope, the furniture elements were installed within the space. The office’s interior is organized into three zones of program: the double height ground floor area contains the primary circulation and the staff seating; the ground floor of the wood insertion is populated by the waiting room, conference room, two management offices, and the restrooms; and the mezzanine holds additional staff workrooms and storage areas.

Diagram
Diagram

In response to the contrasting goals of an open and naturally lit, yet secure and private working environment, the “Light Box” is fitted with an array of skylights within the ceiling slots at the roof and a perforated steel screen at the Venice Boulevard façade. The skylights register the time of day through the constantly changing light on the wood interior. In addition, the scale and orientation of the façade screen provides diffused lighting in the afternoon and presents an illuminated edifice by night to safely light the sidewalk and bike parking at the street. Ultimately, the “Light Box” serves as a device to both capture and emit the quintessential glow of Los Angeles.

© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones

Product Description. The rift sawn white oak cladding is used to define the double height furniture element inserted into the overall building envelope. To contrast the purity of the smooth plaster interior, this furniture element is assembled of various sized panels detailed at the scale of furniture. This composition proves an excellent canvas to capture the changing light patterns throughout the day.

© Brian Thomas Jones
© Brian Thomas Jones
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Light Box / ANX" 22 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/801937/light-box-anx/>
Read comments
Read comments