ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Barn
  4. The Netherlands
  5. Workshop architecten
  6. 2016
  7. Barn Rijswijk / Workshop architecten

Barn Rijswijk / Workshop architecten

  • 02:00 - 20 December, 2016
Barn Rijswijk / Workshop architecten
Barn Rijswijk / Workshop architecten, Courtesy of Workshop architecten
Courtesy of Workshop architecten

Courtesy of Workshop architecten Courtesy of Workshop architecten Courtesy of Workshop architecten Courtesy of Workshop architecten +14

  • Contributors

    Sander Gijssen, Johan de Wit, Laura Berasaluce Achaerandio, Ergin Kurt
  • Contractor

    Legemaat van Elst
  • More SpecsLess Specs
Courtesy of Workshop architecten
Courtesy of Workshop architecten

From the architect. On an estate of 4.5 hectares, surrounded by a century old fruit trees, the client wanted to replace a neglected sixties barn by a contemporary design. The new barn fits to both the landscape and the historical buildings on the estate, where the main building is the monumental farm ‘Rottenburg’. Besides shelter for the sheep and storage, the new barn also accommodates an apartment.

Courtesy of Workshop architecten
Courtesy of Workshop architecten
Floor Plan
Floor Plan
Courtesy of Workshop architecten
Courtesy of Workshop architecten

The main structure consists of four timber slabs that divide the barn into three zones: a barn area, a semi-transparent intermediate zone and an apartment. Openings in the slabs offer a view from the apartment in the yard and the old orchard. The semi-transparent intermediate zone connects the south-west side with the north-east side of the farmyard. The facade consists of black-stained Douglas, which contrasts with the raw wood on the inside.

Courtesy of Workshop architecten
Courtesy of Workshop architecten
Structure
Structure
Courtesy of Workshop architecten
Courtesy of Workshop architecten
Cite: "Barn Rijswijk / Workshop architecten" 20 Dec 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/801610/barn-rijswijk-workshop-architecten/>
Read comments
Courtesy of Workshop architecten

赖斯韦克谷仓 / Workshop architecten