ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

h

Nominate now the Building of the Year 2017 »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. Japan
  5. STORE MUU design studio
  6. 2015
  7. Gap House / STORE MUU design studio

Gap House / STORE MUU design studio

  • 19:00 - 20 September, 2016
Gap House / STORE MUU design studio
Gap House / STORE MUU design studio, © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada © ViBRAphoto/Yoshihiro Asada +24

© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

From the architect. The house is located in the residential area of facing the Sagami Bay in Kanagawa Prefecture,Japan. This town has a mild climate and open atmosphere with sea breeze for long time. On the other hand, the site has different atmosphere of the whole town by surrounded new housing group.

© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

We planned the house which is continuous form the town to outer space/interior space due consideration to the following conditions.

 1) The house has private environment in a built-up area with natural environment and open-mind city.
 2) The four of his family is tie strong and feeling a sign of his family.

© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

The site space resemble as one of the living space.
The gap make continuous internal and external space by utilize effectively the entire site.
These shifted space become the entrance approach ,garden ,terrace ,parking and living space in continuously.

© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada
Section
Section
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

We feel external space also available as part of the living space due to   moderate level difference by between south garden/terrace 1/terrace 2/dinning. As for even inside the house, similar to outside by the split-level with a moderate level difference, it will be the space to feel the sign of life.

© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

It was consideration to ensure the thermal environment and the private space by north and west side facing the road is covered with almost wall. We feel pleasant breeze due to windows takes up north-south side and the warm air discharged to upper space by skip floor and stairs without riser. 

Cite: "Gap House / STORE MUU design studio" 20 Sep 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/795352/gap-house-store-muu-design-studio/>
Read comments

1 Comments

ngDeveloper · September 21, 2016

The lack of railings concerns me. That would be a fabulous way to fall while walking in the dark at night, or while drunk, and cracking your head open. Also, what is it with railings in Japan not having any bars underneath...? A child can easily fall through that area. Don't they have building safety codes in Japan for railings? Same with the gap between stairs, a small child could fit through there while playing, and either fall or get stuck and suffocate.

···

Comments are closed

Read comments
© ViBRAphoto/Yoshihiro Asada

Gap 住宅 / STORE MUU design studio