ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. The Netherlands
  5. Bureau Fraai
  6. 2015
  7. Barn Living Aalten / Bureau Fraai

Barn Living Aalten / Bureau Fraai

  • 02:00 - 29 March, 2016
Barn Living Aalten / Bureau Fraai
Barn Living Aalten   / Bureau Fraai, © Wim Hanenberg
© Wim Hanenberg

© Wim Hanenberg © Wim Hanenberg © Wim Hanenberg © Wim Hanenberg +22

  • Client

    Private
  • Material extension

    Black pre-weathered titanium zinc
  • Floor area extension

    42m2
  • More SpecsLess Specs
Barn Living Aalten   / Bureau Fraai, © Wim Hanenberg
© Wim Hanenberg

From the architect. Bureau Fraai has completely renovated a 50’s farmhouse and extended the existing old barn next to the house with a contemporary extension. With the design of this extension the architects realized a harmonic relation between the existing and the new.

© Wim Hanenberg
© Wim Hanenberg

The young family living in this farmhouse in the east of Holland had the wish to completely renovate the out-dated interior while also opening up the house to it’s beautiful surroundings. Bureau Fraai realized this by opening up the whole ground floor plan of the existing house and by adding a spacious extension creating a strong visual connection to the big garden.

© Wim Hanenberg
© Wim Hanenberg
Floor Plan - New
Floor Plan - New
© Wim Hanenberg
© Wim Hanenberg

For the extension the architects decided to extent the current old barn next to the farmhouse. While the existing barn was built from bricks and ceramic roof tiles, the façade and roof of the extension are made of black pre-weathered titanium zinc with hidden aluminum window frames giving it a bold and modern feel.

© Wim Hanenberg
© Wim Hanenberg

The contrasting light interior with the wooden scissor frames, on the other hand refers to historical Dutch farm structures. By using this same wooden scissor frame as the window frame for the front windows all borders between the interior and exterior seem to disappear.

© Wim Hanenberg
© Wim Hanenberg
Axonometric Projection - New
Axonometric Projection - New
© Wim Hanenberg
© Wim Hanenberg
Cite: "Barn Living Aalten / Bureau Fraai" 29 Mar 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/784423/barn-living-aalten-bureau-fraai/>
© Wim Hanenberg

谷仓住宅 / Bureau Fraai