MaHouse / MARC FORNES / THEVERYMANY

  • 03:00 - 18 February, 2016
MaHouse / MARC FORNES / THEVERYMANY, © Brice Pelleschi
© Brice Pelleschi

© Brice Pelleschi © Brice Pelleschi © Brice Pelleschi © Brice Pelleschi +31

© Brice Pelleschi
© Brice Pelleschi

From the architect. At MaHouse, designed by MARC FORNES / THEVERYMANY, the extra length of a step, the degree of each tilt, the obliques in plan and elevation and their corner indentations act as small anomalies to introduce the experiential to one’s daily environment.

Of three stacked floors -- parents' penthouse on top, children's playground in the middle, ground floor for all -- the middle level is the most jumbled.

© Brice Pelleschi
© Brice Pelleschi

A staircase lined by reglit glass profiles slips through the house's three levels, providing a continuous spatial experience and copious light without direct views inside.

Section
Section

The lines of the house are derivatives of code lines and constraints -- from maxing out the allowable zoning envelope, to the clearance height of each owner's car in the underground garage.

MaHouse is the second project by MARC FORNES/THEVERYMANY for a French residence, following a staircase in a Parisian apartment designed with Ammar Eloueini.

Cite: "MaHouse / MARC FORNES / THEVERYMANY" 18 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/782246/mahouse-thevermany/>