ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Cultural Architecture
  4. France
  5. Peripheriques Architectes
  6. 2015
  7. Espace Culturel de La Hague / Peripheriques Architectes + Marin + Trotti Architects

Espace Culturel de La Hague / Peripheriques Architectes + Marin + Trotti Architects

  • 03:00 - 11 February, 2016
Espace Culturel de La Hague / Peripheriques Architectes + Marin + Trotti Architects
Espace Culturel de La Hague  / Peripheriques Architectes  + Marin + Trotti Architects, © Sergio Grazia
© Sergio Grazia

© Sergio Grazia     © Sergio Grazia     © Sergio Grazia     © Sergio Grazia     +41

  • Peripheriques Team

    Charlotte Lefebvre With Anne Clerget, Emily Murphy, Alfredo Luvison, Camille Isaac-Dognin, Gabriele Motta, Anatole Jeannot, Kirsten Elliot, Thomas Dantec, Yann Peter, Alexandre Pascal, Mehrnoush Naraghi, Estelle Grange-Dubellé
  • Marin + Trottin Team

    Emmanuelle Marin, David Trottin
  • Build Team

    Anne Clerget, Charlotte Lefebvre
  • TCE, Economy, HQE

    EGIS Centre Ouest (Caen)
  • Acoustic

    PEUTZ & Associés
  • Scenography

    LABEYRIE & Associés
  • 3D pictures

    L’Autre Image and Périphériques Architects
  • Cost

    6,5 M € not including VAT
  • More SpecsLess Specs
© Sergio Grazia
© Sergio Grazia

From the architect. Building a cultural space in Beaumont-Hague, in Cotentin, means to integrate an architectural project that takes benefits from the landscape qualities of this piece of peninsula.

© Sergio Grazia
© Sergio Grazia

On the shore, sunken roads are planted of wooded hedges that protects from the wind, and becomes vegetal vaults to filter the light over time. These landscape elements are secular forms from the site culture but also inspiring spaces that can be employed for the design.

© Sergio Grazia
© Sergio Grazia
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
© Sergio Grazia
© Sergio Grazia

The cultural space is a compact block 43m large and 11m high. We appreciate the changing play of the facade, alternating presence and lightness.

© Sergio Grazia
© Sergio Grazia

This versatile building combines program, urban scale, music and nature. Inside, sustainability and function are emphasized. We are « digging » a covered pathway enlarged on the West angle of the ground floor to mark the entrance of the building.

© Sergio Grazia
© Sergio Grazia

This alley is like a street, a real public space. A main circulation with a lobby as a point of distribution for all program elements. The music school nearby the diffusion hall allows artists and students to meet and play music together.

© Sergio Grazia
© Sergio Grazia
Section DD
Section DD
© Sergio Grazia
© Sergio Grazia

Diversity of programs is a will to provide shared moments between users. From the public space, associations activities are clearly readable to assert their influence.

© Sergio Grazia
© Sergio Grazia
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Espace Culturel de La Hague / Peripheriques Architectes + Marin + Trotti Architects" 11 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/781852/espace-culturel-de-la-hague-peripheriques-architectes-plus-marin-plus-trotti-architects/>
© Sergio Grazia

文化景观大楼 / Peripheriques Architectes + Marin + Trotti Architects