OH8 Office / takaomi yoshimoto + associates

  • 17:00 - 29 January, 2016
OH8 Office  / takaomi yoshimoto + associates, Courtesy of takaomi yoshimoto + associates
Courtesy of takaomi yoshimoto + associates

Courtesy of takaomi yoshimoto + associates Courtesy of takaomi yoshimoto + associates Courtesy of takaomi yoshimoto + associates Courtesy of takaomi yoshimoto + associates +17

Courtesy of takaomi yoshimoto + associates
Courtesy of takaomi yoshimoto + associates

From the architect. While utilizing the merit of the existing building, the project aims to improve the heat insulating effect at a low cost.

Floor Plan
Floor Plan

Before the renovation, the office environment had cold air enter from the window in winter,  and the blind to receive the strong sunlight in summer has been a dead line and a closed space.

Courtesy of takaomi yoshimoto + associates
Courtesy of takaomi yoshimoto + associates

The new space was designed with this continuous window and I thought how to change it to a positive direction.

Courtesy of takaomi yoshimoto + associates
Courtesy of takaomi yoshimoto + associates

The re-thinking and the lighting adjustments of the space help to increase the air-conditioning efficiency in priority during winter, and at the same time the window is a continuous buffer between the external and the internal space.

Diagram Section
Diagram Section

The space generated between the new additions and the original ceiling makes storage space possible.

Courtesy of takaomi yoshimoto + associates
Courtesy of takaomi yoshimoto + associates
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "OH8 Office / takaomi yoshimoto + associates" 29 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/781138/oh8-office-takaomi-yoshimoto-plus-associates/>