All
Projects
Products
Events
Competitions

De Jove Crematorium / AE Arquitectos

De Jove Crematorium / AE Arquitectos

© Héctor Santos-Díez © Héctor Santos-Díez © Héctor Santos-Díez © Héctor Santos-Díez + 29

Gijón, Spain
  • Architects: Ae Arquitectos
  • Area Area of this architecture project Area:  2800.0
  • Year Completion year of this architecture project Year:  2015
  • Photographs Photographs:  Héctor Santos-Díez
  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project
    Manufacturers: Grohe
  • Structure: Miguel Fernandez Schmitz
  • Landscaping: Ricardo Librero
  • Adober: Javier Moris, Pablo Menéndez, Jose Luis García
  • Facilities: Luis Nevares de Nevares
  • Wood: Juan Manuel Bod
  • Lighting: Juan Carlos Rabanal
  • Steel: Francisco de Sevi
  • Technical Architect: Tino Paredes
More Specs Less Specs
© Héctor Santos-Díez
© Héctor Santos-Díez

Text description provided by the architects. The project is located in the city of Gijón, just in front of the industrial harbour, enjoying great views on this and the city. The plot is inclinated towards the port, and is separated from the access road by a jump of about 4 meters high, which is perforated to cause the main entrance.

Scheme
Scheme
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

The morgue is conceived as a volume regularly perforated by a series of courtyards, and it establishes different relationships in the way of settling on the ground. On the top of the plot, the project aims to fully integrate with the environment, for this reason, the volume is almost buried, revealing only the vegetation cover, making from this area go unnoticed. But from the bottom of the plot, which is understood as the main elevation, the project is perceived as if it were suspended elongated volume.

© Héctor Santos-Díez
© Héctor Santos-Díez

The main volume rests on another volume coming out of the ground and which hosts all the public program of the building while the lower volume is for private use. The differentiation between the two volumes is also evident in its materiality. In the upper volume it is intended to use a white and smooth material, to make this something more intangible pill, while the lower volume is conceived as something tectonic, so a material with texture and dark color is used. In the main volume is included the presence of a large canopy, which faces the best views from the lobby of the building.

Section
Section
© Héctor Santos-Díez
© Héctor Santos-Díez

Project gallery

See all Show less

Project location

Address: Gijón, Asturias, Spain

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address.
About this office
Cite: "De Jove Crematorium / AE Arquitectos" 02 Feb 2016. ArchDaily. Accessed . <https://www.archdaily.com/780982/velatorio-de-jove-ae-arquitectos/> ISSN 0719-8884
© Héctor Santos-Díez

De Jove 火葬场 / Ae Arquitectos

You've started following your first account!

Did you know?

You'll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.