Incubation Reception Center / Ching Chi Design + Leo-construction designing department + Xuxian Rui Architects Office

  • 19:00 - 18 January, 2016
Incubation Reception Center  / Ching Chi Design + Leo-construction designing department + Xuxian Rui Architects Office, © Liu,Chung Ying
© Liu,Chung Ying

© Liu,Chung Ying © Liu,Chung Ying © Liu,Chung Ying © Liu,Chung Ying +30

© Liu,Chung Ying
© Liu,Chung Ying

From the architect. Philosophy:
Ching Chi Architecture embraces a philosophy of "existential design", a term coined by the company. Design is executed in the four dimensions of temporal memory, natural imagery, variable stages, and light and shadow.

© Liu,Chung Ying
© Liu,Chung Ying

Layout:
The resort is located in the core commercial area of Taichung City in Taiwan. The topography of the site is not square and regular. The two entrances leading to the streets, in particular, offer completely different views. The first entrance faces a main urban traffic artery, while the other entrance offers a view on a tiny river in a leisurely residential ambience.The architectural layout is characterized by entry and exit areas in two directions. One side features a clock tower as the most prominent feature. The performance hall can be reached by passing through the atrium. On the other side the building can be accessed through a door frame which is located above a pool of water. Access controls may be adjusted based on individual needs and requirements.

Floor Plan
Floor Plan

Functionality:
The whole project is centered around the concept of marketing real estate through the adoption of a life culture philosophy. The spatial layout is therefore characterized by an open outdoor space featuring a clock tower that is linked to a multifunctional indoor performance hall. Multifunctional kitchen and dining spaces, an open library space, and a small outdoor garden round out the architectural design. Spaces may be used independently or as a whole.

© Liu,Chung Ying
© Liu,Chung Ying

Presentation:
The building complex resembles a big frame containing a large number of small boxes. Each box has its own function and purpose. The boxes give access to vision and light through various openings, while bridging the virtual space between the boxes. This guarantees visual interconnectivity as viewers move through the architectural space.

© Liu,Chung Ying
© Liu,Chung Ying

The landscape features are based on oriental bonsai symbolism. Grass areas and trees seem to be planted in a flat basin, leaving a light-drenched corridor. An outdoor staircase provides access to the roof. The interwoven layout with varying height characteristics gives users a pure perception of diverse landscape features while users roam in space. 

© Liu,Chung Ying
© Liu,Chung Ying
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Incubation Reception Center / Ching Chi Design + Leo-construction designing department + Xuxian Rui Architects Office" 18 Jan 2016. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/780509/incubation-reception-center-ching-chi-design-plus-leo-construction-designing-department-plus-xuxian-rui-architects-office/>