ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Office Mian Ye
  6. 2014
  7. Meadow House / Office Mian Ye

Meadow House / Office Mian Ye

  • 11:00 - 21 July, 2015
Meadow House / Office Mian Ye
Meadow House / Office Mian Ye, © Ehsan Khah
© Ehsan Khah

© Ehsan Khah ©  Mian Ye ©  Mian Ye ©  Mian Ye +19

  • Landscape Consultant

    Gena Wirth
  • Lighting Consultant

    Megan Pfeffer
  • Contractor

    Builtec
  • Client

    Withheld
  • More SpecsLess Specs
©  Mian Ye
© Mian Ye
©  Mian Ye
© Mian Ye

From the designer. The Meadow House visually and physically blends open exterior spaces with intimate private spaces without compromising the integrity of either. Landscape acts as a bridge, creating a seamless flow between interior and exterior and between living and sleeping areas. Located within the setting of a dense American suburb, the neighborhood is lined with modern two- and three-story mansions, many of which are over 10,000 sf. The client was adamant about departing from what is typically built in the neighborhood by constructing a smaller, single story home. By taking into consideration the site’s solar exposure and context, the Meadow House reinterprets the traditional divide of American front and back yards to create living spaces that are deeply connected to natural light and the surrounding landscape.

Ground Floor Plan
Ground Floor Plan

Exploded Axonometric Neighborhood Diagram Elevation Elevation +19

The house is broken down into two main areas: a place to entertain and a place of rest. A screened foyer leads around to the living room where a large skylight illuminates a pebble-lined garden below. In this open floor plan, the living room is connected to the chef’s kitchen by traveling around an open servery bar that divides the two spaces. Food is prepared and served at this bar during large gatherings, dampening the kitchen noise and commotion from the rest of the party. The bedrooms receive multiple exposures, encircling a Japanese-landscaped garden. This small outdoor space provides both an intimate gathering area for the family as well as a transitional space between inside and outside. The interior walls facing the courtyard house a portion of the owner's art collection, creating a gallery space that can be viewed from within the courtyard.

©  Mian Ye
© Mian Ye
©  Mian Ye
© Mian Ye

A knotty cedar screen expands and contracts around all sides of the house, creating a dynamic play of light and shadow within. As one moves around the house, the screen creates privacy, daylight filters and frame to the spaces within. Subtractions from the screen create apertures for views and entries. From the living area, a large opening in the screen creates a seamless connection to the landscaped deck and pool areas, allowing the owners to connect the living room completely to the outside. Various species of climbing vines planted along the perimeter will transform the skin of the house - as they bloom and change colors throughout the year.

©  Mian Ye
© Mian Ye
© Ehsan Khah
© Ehsan Khah
Cite: "Meadow House / Office Mian Ye" 21 Jul 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/770501/meadow-house-office-mian-ye/>
Read comments
Read comments
© Ehsan Khah

草甸房子 by Office Mian Ye