We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

CBS / Henning Larsen Architects

© Kontraframe © Kontraframe © Kontraframe © Kontraframe

From the architect. The new study universe at the CBS Campus – formerly home of the Royal Copenhagen Porcelain Manufactory in Frederiksberg – is the result of Henning Larsen Architects winning 1st prize in an invited competition.

The assignment comprises a conversion of the old raw material storage building, in which the ground floor will be elaborated to a sculptural landscape with a café, social space and open study spaces.

© Kontraframe
© Kontraframe

The main concept of the project is to create zones for communication and zones for studying. Sculptural sitting stairs start the ascent through the tall panopticon, up past the various departments.

© Kontraframe
© Kontraframe

By means of the centrally situated main stairs, a connecting space up through all the f loors is created – promoting visual links to and between the functions on the individual f loors. A coherent info disc runs up through the f loors, visible from all common spaces.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"CBS / Henning Larsen Architects" 15 Aug 2010. ArchDaily. Accesed . <http://www.archdaily.com/73002/cbs-henning-larsen-architects/>