We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Minimalist House / Shinichi Ogawa & Associates

Courtesy of  shinichi ogawa & associates Courtesy of  shinichi ogawa & associates Courtesy of  shinichi ogawa & associates Courtesy of  shinichi ogawa & associates

From the architect. This building is a court house for a couple in Itoman-shi, Okinawa, Japan.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

The house is built on a 3M grid module in all XYZ directions, while it is composed of 4 vertical plates as exterior walls and 1 horizontal plate as a roof slab. A functional layout is created by inserting a void of 3M x 18M which is the court for the house and wall-like furniture into the concrete structure space which dimensions are 3.0M (3x1) high by 9.0M (3x3) wide and by 18.0M (3x6) long.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

The space composition is characterized by the division of the house into two areas by a like-wall furniture.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

The first area is composed of the living room, dining room, and bedroom as an interior space connecting with the exterior court in a linear arrangement, while the other space is composed of the kitchen, powder room, and study room in a succession.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

The shower room, toilet, small court, and various storages are laid out in this wall-like unit, which also incorporates the services ; all spaces combined together create a lifestyle that minimize the division of the space as much as possible.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

With regards of the natural light of Okinawa's climate, the internal space connecting with the outside is designed with eaves in order to control the amount of direct sunlight coming inside the house.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

The exterior wall is designed to facilitate maintenance by applying photocatalyst paint.

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

The functional counter unit incorporating the kitchen, powder room, and study room is made of integrally a solid surface "DuPont Corian".

Courtesy of  shinichi ogawa & associates
Courtesy of shinichi ogawa & associates

Consequently, this house is creating a habitation space that invites to a minimal and a flexible and various lifestyle.

Cite:"Minimalist House / Shinichi Ogawa & Associates" 30 Jul 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/70869/minimalist-house-shinichi-ogawa-associates/>