Bagritsky / Ruetemple

  • 03:00 - 17 June, 2015
Bagritsky / Ruetemple, © Ruetemple
© Ruetemple
  • Architects

  • Location

    Moscow, Russia
  • Architect in Charge

    Alexander Kudimov, Daria Butahina
  • Area

    80.0 sqm
  • Project Year

    2015
  • Photographs

© Ruetemple © Ruetemple © Ruetemple © Ruetemple +43

From the architect. The apartment is meant for a family with two children. Preferences of the customers and the main objectives. The customers would like to see a functional and laconic interior, yet not deprived of individuality and originality. The principal requirements were related to the area of the living room and the children's room. The living room should be multifunctional with various options of time spending. Meanwhile, the area allocated for the children should include two bedrooms with a space for work and for play. The apartment planning depended on the windows, the supporting walls in some places and discharge stacks.

Axonometric
Axonometric

The black cube located to the left from the entrance to the apartment includes a coat and shoes closet, a bathroom, a separte water closet, as well as built-in-cupboards and a fridge from the kitchen area side. The storage cabinets are located at the entresol which could be reached via a portable ladder. The cube is covered with slate black paint and became a center of attraction for children, as they appreciated an opportunity of drawing on the walls as much as they please! The opposite wall is covered with marker paint. This is also a large field for children's creativity!

© Ruetemple
© Ruetemple

We decided to design the living room in such a way so that the space could be organized differently depending on the mood and occupations. This objective is perfectly met by mobile furniture. It includes 7 modules on the wheels: 4 armchairs, two poufs and a coffee table. They are easy to move and can be assembled in various combinations: family movie watching, table games, sitting with the guests, etc.

© Ruetemple
© Ruetemple

A room of 16 sqm was allocated for the children's area. The room is divided into two parts by the central playing set, which includes several levels for climbing, a hammock and small houses with windows. On both sides of the playing set there are sleeping accommodations and a table for study.

© Ruetemple
© Ruetemple
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Bagritsky / Ruetemple" 17 Jun 2015. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/642673/bagritsky-ruetemple/>