We’ve built you a better ArchDaily. Learn more and let us know what you think. Send us your feedback »

Sky Box / MAPT

  • Architects: MAPT
  • Location: Horsens, Denmark
  • Architect in Charge: MAPT
  • Photographs: Frank Jonassen

© Frank Jonassen © Frank Jonassen © Frank Jonassen © Frank Jonassen

From the architect. Danish architects MAPT shared with us this VIP box they recently designed inside the Horsens Stadium, including a climbing wall, a bar, tables and kitchen. All the furniture was designed and fabricated specially for this room, looking to be functional and sculptural at the same time.

© Frank Jonassen
© Frank Jonassen

If you are looking for the best seats at Horsens Stadium, you will find them in the VIP CASA Sky Box. From here there is a perfect view, whether you are watching soccer or concerts.

© Frank Jonassen
© Frank Jonassen

The Sky Box is a unique project, where all furniture has been designed and fabricated specifically for this space. The furniture are functional and at the same time sculptural elements. Their glossy white surface merges wall, floor and furniture into one. Selected places, where the body comes in contact with the function, natural wood is integrated in the white surfaces. The play between the clean, glossy white and the warm wood combined with perfect fitting is the essence of this project.

© Frank Jonassen
© Frank Jonassen

All objects have multiple purposes. The ‘mountain’ is a wall that the children can climb but at the same time a cave, where they can play computer games.

All elements are produced using CNC Technology. This means great precision, a rational use of time and good economy, especially in a complicated project like this.

© Frank Jonassen
© Frank Jonassen
Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite:"Sky Box / MAPT" 02 May 2010. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/58281/sky-box-mapt/>