ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Commercial Architecture
  4. Japan
  5. iks design
  6. 2013
  7. Ki Se Tsu Hair Salon / iks design

Ki Se Tsu Hair Salon / iks design

  • 01:00 - 28 May, 2014
Ki Se Tsu Hair Salon / iks design
© Keisuke Nakagami
© Keisuke Nakagami

© Keisuke Nakagami © Keisuke Nakagami © Keisuke Nakagami © Keisuke Nakagami +15

  • Logo,Graphic deign

    Tomoshi Yoshida
© Keisuke Nakagami
© Keisuke Nakagami

From the architect. In the heart of Nagoya-city, a husband and his wife run a hair salon and an esthetic salon in the same place.

© Keisuke Nakagami
© Keisuke Nakagami

One of their requests was that they needed spaces for both the hair salon and the esthetic salon separately in only 40㎡ of space. Furthermore, the esthetic salon would be operated by the wife by appointment system, so when she did not have any appointments they would like to use as a private room of the hair salon.

Floor Plan
Floor Plan

The second, they have been planning to have two styling station for now, however in the future they would like to have four stations including a private room.

© Keisuke Nakagami
© Keisuke Nakagami

And one more request, they wanted a large white wall that can be used for photographing somewhere in the salon.

© Keisuke Nakagami
© Keisuke Nakagami

Therefore I have decided to make the space for only two styling stations instead of making the maximum number of stations and even the esthetic salon so that they could use its space more useful like when they needed more stations, they could bring mirrors, chairs and storage which were movable. Also the wall was movable to make a private room which they could use either a private styling station or a private esthetic salon. When they needed not many styling stations or a private room, could feel the space more spacious.

© Keisuke Nakagami
© Keisuke Nakagami

Moreover when photographing, if they moved the mirrors, a large white wall would come out so that not only for photographing, but also it could suit its management situation or its use even if it was changed.

Location to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Cite: "Ki Se Tsu Hair Salon / iks design" 28 May 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/509371/ki-se-tsu-hair-salon-iks-design/>
Read comments