House in Buzen / Suppose Design Office

© Toshiyuki Yano / Nacasa & Partners

Architects: Suppose design office
Location: Buzen, Fukuoka,
Site Area: 266 sqm
Total Floor Area: 130.18 sqm
Project Year: 2009
Photographs: Toshiyuki Yano

When they are young, places like a narrow path between houses, the edge of a garden, the back of a shed, under the floor, or an open lot are the preferred playgrounds of children.

Rather than a park or garden that was built to be played in, we wanted to make a house with a courtyard that would become a playground naturally.

floor plan

Rather than a collection of rooms, we think of this house as a collection of constructions, and we produced a design that seems to be made out of various different structures. Paths covered by a glass roof weave between the disconnected structures to create an interior space that feels exterior, a private space that feels public, a hall that feels like an avenue. In that space the children can run around, you can enjoy a breeze while you eat, read under the sun, and fall asleep watching the stars.

© Toshiyuki Yano / Nacasa & Partners

There is a charm beyond imagination there, beyond normal home life.

Just like children who use space outside to its full potential, we wanted to make equal the relationship between inside- and out by using the courtyard as a part of everyday life and bringing inside activities outside.

© Toshiyuki Yano / Nacasa & Partners

Beyond making city streets like courtyards to make them feel closer to houses, we want to continue to try and envision the architecture of the future, moving past the inside-outside relationship to find new types of connections.

Cite: "House in Buzen / Suppose Design Office" 26 Feb 2010. ArchDaily. Accessed 30 Jul 2014. <http://www.archdaily.com/?p=50701>

16 comments

  1. Thumb up Thumb down 0

    Nice design. I keep looking for new spacial solutions, new spacial relationship, and you got some in here. This inner space, kind of patio corridor, creates so many oportunities and moments durng the day. It will certainly inspire me in my next project, although, all this glass won’t work here in Brazil. Congrats

  2. Thumb up Thumb down 0

    wow – what a cool house. I would be VERY interested in seeing some details of the glass roof connections – looks like craziness!…

    And what is that, water… or snow (so much for tropical climate theory) pooling up on the glass roof??… moisture pooling is NEVER good!!

  3. Thumb up Thumb down +1

    Very nice.

    I would love to live in that home. I don’t criticize here; just some thoughts.

    I might have rounded the corners of the interior room-structures along the hallway-avenue. There will be a lot of walking back and forth done over the years, a lot of going around corners. On the one hand it would ease things a bit, on the other hand it would add a visual complexity to what is elegantly simple. So who is to say?

    I wonder at how the heat of summer time is handled – and the loss of it during the winter.

    The room-sized closet is a great idea – an easily accessible place for things.

    It must be wonderful there during a rain storm, watching it and hearing it.

    This is another of many examples of glass use which cries out for the type of glass that can be electrically switched from clear to opaque (I forget at the moment what it is called). Imagine being able to turn any or all of that glass to opaque white. Or a sensor that turns the bathroom glass opaque when you enter, then back to clear when you leave.

    As I understand it now that glass is expensive. It would open up many possibilities if it were less expensive and widespread.

Share your thoughts