ArchDaily | Broadcasting Architecture Worldwidethe world's most visited architecture website
i

Sign up now and start saving and organizing your favorite architecture projects and photos

i

Find the most inspiring products for your projects in our Product Catalog.

i

Get the ArchDaily Chrome Extension and be inspired with every new tab. Install here »

All
Projects
Products
Events
Competitions
  1. ArchDaily
  2. Projects
  3. Houses
  4. United States
  5. Workus
  6. 2013
  7. Polygon Studio / Jeffery S. Poss Architect + Workus

Polygon Studio / Jeffery S. Poss Architect + Workus

  • 01:00 - 15 January, 2014
Polygon Studio / Jeffery S. Poss Architect + Workus
Polygon Studio / Jeffery S. Poss Architect  + Workus, Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA
Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA

Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA +16

  • Structural Engineering

    Kevin J. Wood, P.E
  • Contractor

    Robert Goetsch
  • Owners

    Kamran Fallahpour + Suzanne Kazemian Falla
  • More SpecsLess Specs
Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA
Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA

Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA
Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA

The owners of a steep lakefront residential property wanted a small studio that could serve for making sculpture and accommodating guests. The form of the building reflects these two functions. 

Longitudinal Section
Longitudinal Section

The sculpture studio on the ground floor has both a large vertical light-filled space, as well as a lower service zone tucked under the loft.  The guest loft above forms its own gabled volume and pronounced deck.  The result is a series of very distinct yet interconnected spaces.

Polygon Studio / Jeffery S. Poss Architect  + Workus, Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA
Courtesy of Jeffery S. Poss, FAIA

The studio is located at the highest point of the property, along an access road that forms the western boundary.  The guest space is at the pinnacle of the site, 130 steps up from the water’s edge.  This vista allows elevated tree-filtered views of Lake George.

The exterior cladding references Adirondack rural vernacular and helps emphasize the spatial conception. Galvanized steel siding wraps the gables and north end.  Vertical planks of locally-milled red cedar covers the polygonal east and west sides.  The cedar is reintroduced on the interior to create a warm and aromatic environment. 


Cite: "Polygon Studio / Jeffery S. Poss Architect + Workus" 15 Jan 2014. ArchDaily. Accessed . <http://www.archdaily.com/466831/polygon-studio-jeffery-s-poss-architect-workus/>
Read comments
Read comments